Frida Spång2019-01-23T16:24:41+00:00

Frida Spång

Konstnärlig ledning, Regissör, Manusförfattare & Skådespelare.

Konstnärlig ledning, Regissör, Manusförfattare & Skådespelare.

Frida Spång är utbildad på SET (Stockholms Elementära Teaterskola). Hon har varit verksam inom teater sedan 2006 och arbetat som bl.a. Skådespelare, regissör och manusförfattare på över 20 föreställningar med grupper så som Puma scenkonst, Fabula Storytelling, Storydox, Evil Twin, Svarta Sagor mf. Förutom att vara verksam inom Spångs Orkester är hon del av berättartrion Evil Twin, samt regisserar och skriver för film.

“Jag kommer från en bakgrund av att inte helt tycka om teater. Och varför vill jag då jobba med det? Därför att ibland händer det att jag stöter på verk som är så fantastiska och magiska att jag tappar andan. Och det är det jag själv letar efter. Att kunna skapa en värld att slukas av, vare sig den är humoristisk, obehaglig, melankolisk eller smått galen.

Något som alltid lockat mig är att göra det man inte får. Att röra sig i ämnen, former eller kulturer som är underrepresenterade eller kanske inte klassas som lika fina att berätta om är något som fångar mitt intresse på en gång. Och att utforma och regissera teater på sätt som inte går enligt mallarna är något jag brinner starkt för.

Men att hitta kreativa, osökta sätt att bygga ett manus och en föreställning med kräver en process som kan väcka intressanta idéer och personer som jobbar på ett ohämmat, lekfullt sätt.

Det är där jag vill vara, där tanken får möta leken, och fusionen mellan dem blir till något magiskt.”

Kontakt: frida@spangsorkester.com