Hjalmar Wide2019-01-23T16:24:21+00:00

Hjalmar Wide

Konstnärlig ledning, Regissör & Skådespelare.

Hjalmar Wide är utbildad på SET (Stockholms elementära teaterskola). Han har varit verksam inom teater sedan 2007 och arbetat som skådespelare och regissör på över 20 föreställningar med grupper så som TeaterTillsammans, Absoluta publik scenkonst och Spångs Orkester. Förutom att vara verksam inom Spångs Orkester sitter han i styrelsen för TeaterTillsammans och jobbar som regissör och skådespelare för TeaterTillsammans.

“I grunden är jag skådespelare men har av någon anledning hamnat i situationer där jag har fått pröva på alla olika arbetsuppgifter inom teater. Jag har skrivit, regisserat, producerat och rivit biljetter.

Jag gillar det ombytliga. Det som aldrig är likadant. Det som tvingar en att hoppa ur sin trygghetszon och i sin tur får en att växa som människa och konstnär.

Att få berätta och förmedla och få människor att tänka om ett par gånger är det som driver mig framåt. Jag vill med min konst få människor att ifrågasätta världen och sig själva. Jag vill vara allt annat än tråkig.”

Kontakt: hjalmar@spangsorkester.com