Rasmus Gisby2019-01-23T16:25:07+00:00

Rasmus Gisby

Konstnärlig ledning & Skådespelare.

Rasmus Gisby är utbildad på SET (Stockholms Elemntära Teaterskola) 2 år och Marieborgs Folkhögskola. Han har varit verksam inom teater sedan 2004 och arbetat som skådespelare i film och på teater i över 20 produktioner, med bland andra Norrköpings Teaterkompani. TeaterTillsammans och Knivkultur.

Jag tycker om det oplanerade, när saker lämnas åt slumpen, åt improvisation, när det känns som att det inte finns en enda trygg punkt, inget som är safe. Då känner man att man lever och har man tur blir det fet konst när man befinner sig i det där vakuumet. Då kan man verkligen berätta något utan att själv stå i vägen för det man förmedlar, med allt det där man har som är safe, ens röst, frasering eller en cool blick.

Jag slåss hela tiden mot att inte vara safe. Teater börjar bli som vetenskap med underbygda teorier, en tes och minus minus som måste bli plus. Det flowar för lite för mig. Jag tycker bättre om motsatsen.

Det ultimata är för mig att spela teater när det blir så osäkrat som möjligt. Då tycker jag att det är kul. Det är för de kickarna jag håller på.”

Kontakt: rasmus@spangsorkester.com