Det landar båtar vid vår strand

Spångs Orkester leder publiken in i ett drömmens vacuum där en bisarr och surrealistisk varieté utspelar sig med hjälp av konstformer som dans, mask, poesi, livemusik och teater. En plats där vi alla är lika lika, och där vi alla är lika olika. Där drömmens ickerum möter verklighetens krassa råhet. Där en människa bara är en människa, fast i sin situation, medan ljudet av världens glättiga festligheter fortsätter att dunka i bakgrunden.

”Shhhhh… Lyssna. Världen. Den knakar. Vi har huvuden fulla av grus. Det landar båtar vid vår kaj. Jag hör dem. Deras skrov krasar mot sanden.”

Vi möter vilset dansande flugsvampar och sopsäckar i djup sorg. En maskklädd kvinna dansar om döden och Karl-Oskar och Kristina får inte plantera äppelträd i Amerika. Vems kappsäck väger tyngst och vem avverkar flest kilometer i timmen? Vad händer när vi slits upp vid roten och kastas ut i världen?

Det landar båtar vid vår strand spelades maj t.o.m juni 2018 som gästspel på moment:teater.

Medverkande: Maja Frykberg Andersson, Anna Belstock, Rasmus Gisby, Andreas Huumonen, Ester Olofsson, Frida Spång och Hjalmar Wide.

Musik: Andreas Huumonen

Kostym: Ulrika Lindqvist

Mask: Sabina Heitmann

Ljusdesign: Danni Cabaruvias

Ljuddesign: Robert Printa

Scenografi: Heidi Edström

Koreografi: Ester Olofsson

Grafisk design: Jesper Olsson

“Scenen med kantarellen som söker jobb som flugsvamp är precis så absurd som den låter, och är riktigt träffsäker.”

– Aftonbladet

“Denna drömska och surrealistiska pjäs tränger in i människans djupaste psyke där ord, reflektioner och tankar känns men inte kan uttryckas. Man lyckas på ett unikt sätt få fram det tyst sagda och det dovt hörda.”

– Teater i stan

“Allt som allt är Det landar båtar vid vår strand en bra och underhållande teaterföreställning med många viktiga poänger om dagens samhälle.”

– Rättvisepartiet Socialisterna